Ik ben een enorme fan van duurzaam ondernemen en MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Ik heb aan den lijve mogen ondervinden wat duurzaam ondernemen en sociale economie is tijdens mijn opleiding Bedrijfsmanagement. Als specialisatie had ik gekozen voor sociale economie. Dit is een sector waar bedrijven zich inzetten op de 3 P’s (People, Planet, Profit). Goede voorbeelden zijn De Kringwinkel Zuiderkempen en Entiris.

Later wil ik als zelfstandig ondernemer duurzaam ondernemen. Momenteel doe ik al mijn best door projecten rond duurzaamheid op te starten. Een goed voorbeeld is AvaRu. AvaRu staat voor Afval Reductie. Het was een stageopdracht die ik mocht kiezen en waar ik momenteel nog steeds aan werk. Een ander voorbeeld is Ga Groen waar het doel is om het bewustzijn van mensen te veranderen als het gaat over de natuur en het milieu.

Natuurlijk wil ik nog veel meer doen rond duurzaam ondernemen en mits een groter budget en mensen die mij willen helpen is dit zeker mogelijk. Maar momenteel moet ik roeien met de riemen die ik heb in de hoop zo mensen te overtuigen.