AvaRu

Klant: Stad Geel
Opdracht: Voorkom voedselverspilling in de regio
Website: https://avaru.be

AvaRu

Afval verspillen is een no go

Opdracht

Wat de klant vraagt

Een onderzoek doen naar voedselverspilling en een manier vinden om dit tegen te gaan.

Takenpakket

Wat mijn werkzaamheden zijn

  • Opstellen en uitvoeren van een enquête;
  • Bedenken van een strategie;
  • Schrijven van een paper;
  • Ontwikkelen van een website.

Resultaat

Wat ik heb gerealiseerd

Een website ontwikkeld waar handelaren en sociale organisaties voedselverspilling kunnen tegengaan.

Wat heb ik gedaan?

Enkele jaren geleden kreeg ik als stageopdracht carte blanche. Aangezien ik green minded ben, wist ik dat mijn opdracht groen zou worden. Na een brainstormsessie kwam ik tot de conclusie dat voedseloverschotten wegwerken een stap in goede richting was.

Op dat moment is AvaRu ontstaan. AvaRu is een samenstelling van de woorden ‘Afval’ en ‘Reductie’. Ik wilde bedrijven en consumenten bewust maken van de massale voedseloverschotten en er iets aan doen.

Door de website die ik gemaakt had, was het mogelijk om alle regionale handelaren en sociale organisaties met elkaar te verbinden om voedseloverschotten te reduceren.

Zo ben ik in contact gekomen met Pol Goris. Hij had het idee om een sociale kruidenier met voedseloverschotten op te starten: de Kringkruidenier. Via mijn stage bij stad Geel kwam ik ook terecht bij Kris Ooms, gedelegeerd bestuurder bij de Kringwinkel Zuiderkempen. Natuurlijk ook met alle lokale handelaren in Geel en Herentals.

Momenteel staat het project AvaRu op een laag pitje omdat ik meehelp met de verdere uitbreiding en opbouw van de Kringkruidenier.

EEN VRAAG,
MAAR GEEN OPLOSSING?

Laat iets weten en krijg vrijblijvend advies.

CONTACTEER MIJ

Contact