Enkele jaren geleden kreeg ik als stageopdracht carte blanche. Aangezien ik green minded ben, wist ik dat mijn opdracht groen zou worden. Na een brainstormsessie kwam ik tot de conclusie dat voedseloverschotten wegwerken een stap in goede richting was. Op dat moment is AvaRu ontstaan. AvaRu is een samenstelling van de woorden ‘Afval’ en ‘Reductie’. Ik wilde bedrijven en consumenten bewust maken van de massale voedseloverschotten en er iets aan doen. Door de website die ik gemaakt had, was het mogelijk om alle regionale handelaren en sociale organisaties met elkaar te verbinden om voedseloverschotten te reduceren. Zo ben ik in contact gekomen met Pol Goris. Hij had het idee om een sociale kruidenier met voedseloverschotten op te starten: de Kringkruidenier. Via mijn stage bij stad Geel kwam ik ook terecht bij Kris Ooms, gedelegeerd bestuurder bij de Kringwinkel Zuiderkempen. Natuurlijk ook met alle lokale handelaren in Geel en Herentals.
AvaRu – Project afval reductie
(Visited 1 times, 1 visits today)