DMOZ & Startpagina.nl

Klant: Stijn Belmans
Opdracht: Startpagina's volledig beheren
Website: https://seohosting.startpagina.nl
https://talentmanagement.startpagina.nl

DMOZ & Startpagina.nl

Redacteur voor het leven

DMOZ homepage

Opdracht

Wat de klant vraagt

Beheren van 2 startpagina’s en vroeger het beheer van een DMOZ-directory.

Takenpakket

Wat mijn werkzaamheden zijn

Het volledig beheren van de startpagina’s SEOhosting en Talentmanagement, van het beoordelen van links tot het vinden van nieuwe partners.

Resultaat

Wat ik heb gerealiseerd

Op dit moment heb ik 2 startpagina-dochters die ik mag beheren. Ik heb al een 50 partners toegevoegd. Bij DMOZ heb ik in het verleden meer dan 70 links goedgekeurd waarvan ik er in totaal meer dan 500 heb beoordeeld.

Wat heb ik gedaan?

In 2015 vond ik de tijd om een nieuwe challenge aan te gaan. Ik volgde al enkele jaren DMOZ of ODP (Open Directory Project) en de manier waarop DMOZ effect had op het internet. DMOZ was een groot archief dat alle informatievolle websites categoriseerde. Google gebruikte de directory als maatstaf op websites te ranken in de zoekmachine.

Ik deed hetzelfde jaar nog een aanvraag om editor te worden in de Nederlandstalige marketingcategorie. Pas in 2016, na meerdere aanvragen, kreeg ik de kans om editor te zijn van de grootste directory ter wereld.

Dagelijks kreeg ik aanvragen binnen van webmasters op hun website toe te voegen. Ik mocht enkel de beste websites toelaten die voldeden aan de strenge voorwaarden van DMOZ. Na meer dan 500 websites te keuren en enkelen toe te laten, stopte het avontuur.

AOL, beheerder van DMOZ, besliste in 2017 om de stekker uit het project te trekken. Inmiddels hebben de mede-eigenaars het idee om een soortgelijke directory op te richten, namelijk Curlie. Maar tot nu blijft het bij een idee.

Tijd voor een nieuw product dus: Startpagina.nl. Het is de grootste en meest kwalitatieve startpagina van de lage landen, garantie voor kwalitatieve backlinks. Uiteraard zijn ook zij enorm streng in het selecteren van Startpagina-beheerders.

Enkele maanden na mijn aanvraag werd ik door Sanoma, de beheerder van Startpagina.nl, geselecteerd om mijn gekozen startpagina te beheren: SEOhosting.startpagina.nl. Ik ben er nog steeds trots op dat ik deze kans heb gekregen. Daarnaast beheer ik nu ook al de Talentmanagement-startpagina.

Mocht je zelf hulp nodig hebben om een aanvraag in te dienen of een link op één van de startpagina’s te plaatsen, geef dan zeker een seintje!

Startpagina SEOhosting

Startpagina.nl SEOhosting

Startpagina Talentmanagement

Startpagina.nl Talentmanagement

DMOZ Stijn Belmans

DMOZ Stijn Belmans

EEN VRAAG,
MAAR GEEN OPLOSSING?

Laat iets weten en krijg vrijblijvend advies.

CONTACTEER MIJ

Contact

[recaptcha]