Domeinnaam registreren, hoe doe ik dat?

To the point: Een domeinnaam registreren, hoe begin ik eraan? Voor ik deze vraag beantwoord, wil ik u eerst even laten stilstaan bij de voordelen van een domeinnaam te registreren. 

Voordeel #1: Bekendheid op het internet

Elke domeinnaam die u registreert, verhoogt de kans dat uw product, bedrijf of website gezien wordt. Het is beter om één domeinnaam meer te registreren dan één minder. Zo is het mogelijk om landingspagina’s te maken voor bepaalde producten of websites. Voorbeeld: U heeft een webshop in schoenen. Dan doet u er goed aan om domeinnamen te registreren waarin de woorden ‘schoenen’ en ‘kopen’ voorkomen. In een ander artikel leg ik uit hoe u kunt weten welke keywords veel bezoekers genereren.

Voordeel #2: Doorlinken genereert meer bezoekers

Stel u voor: U heeft een website die webmasters ondersteunt. Dan doet u er goed aan domeinnamen te registreren met de woorden ‘webmaster’, ‘help’, ‘ondersteunen’ of nog andere. Het beste is om uw hoofddomeinnaam met een .com extensie te laten eindigen, zo kunt u andere domeinen met dezelfde naam met de extensie .be, .nl, … doorlinken. Het voordeel is dat uw website voor elk land geoptimaliseerd kan worden. Ik vertel u met veel plezier meer over de verschillende extensies in een ander artikel.

Voordeel #3: Een portfolio opbouwen is winstgevend

Elk domein = Geld waard. Wist u dat elk domein geld waard is? Het ene domein natuurlijk meer dan het andere, maar u doet er goed aan een portfolio op te bouwen. Welke domeinnamen zijn dan interessant? Wel, domeinnamen die exacte woorden bevatten (geld.be, business.com, Amsterdam.nl, …) of woorden die mensen vaak ingeven in Google (problemen printer, weer vandaag, …). Kijk bijvoorbeeld eens gerust op de websites Siteforum en Sitedeals, 2 fora die domeinnamen en zelfs gehele websites aanbieden.

Voordeel #4: Het is gemakkelijk te onthouden

Een klein voorbeeld: U heeft een website over dieren. Een domeinnaam zoals allesoverdieren.be of dierennieuws.be blijf plakken. Link deze domeinnamen door of zet er een website op en bezoekers weten zeer snel wat ze in de zoekbalk moeten intypen.

Voordeel #5: U CREËERT geloofwaardigheid

Dit zegt het zelf: Door meerdere domeinennamen te registreren, verdient u geloofwaardigheid. U bent meer aanwezig op het internet en internetgebruikers hebben zo meer bronnen om te raadplegen. En natuurlijk is het mooi meegenomen dat u de bronnen controleert. User-generated content valt natuurlijk ook niet te onderschatten.

Hoe begin ik er nu aan?

Een goede raad: Ga voor goedkoop, snel en gebruiksvriendelijk. Zelf gebruik ik altijd Versio voor al mijn domeinnamen. Versio is veruit de goedkoopste registrar van domeinnamen in België en Nederland. Ik ben er al jaren klant en ik heb helemaal niet te klagen. Betalen kan via verschillende manieren. Het registreren van domeinnamen gaat vrijwel direct. Voor amper 3 euro per jaar voor een .be domeinnaam kunt u gemakkelijk voor elk project een aparte domeinnaam en website maken. Voor hosting kies ik voor een andere provider, maar daar vertel ik meer over in een ander artikel. 

Ik raad u aan om zoveel mogelijk domeinnamen te bezitten om de concurrentie voor te zijn. Laat mensen weten wie u bent en wat u aanbiedt. Maar bekijk eerst gerust even wat Versio te bieden heeft door gratis een account aan te maken. Later zal ik u uitleggen hoe u een website kan maken en welke hosting geschikt is voor welke soort website. Klik op de afbeelding hieronder om de website te bezoeken.

Versio

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *