WORDPRESS DEVELOPMENT

WAT IK KAN ONTWIKKELEN

Introductie met RTV Kempen

Verschillende CMS-systemen voor verschillende doelen

Na meer dan 8 jaar websites in WordPress te ontwikkelen, is het CMS een goede vriend van mij geworden. WordPress is in mijn ogen een stabiel, veilig en snel systeem als je weet hoe het werkt.

Wat is een CMS?

CMS is de afkorting van Content Management System. Het is de achterkant van een website waardoor je snel en gemakkelijk een website kunt maken en bewerken. Voorbeelden van dergelijke systemen zijn Drupal, Joomla en WordPress. Specifiek voor webshops is er ook Lightspeed, Magento en Opencart.

Welk CMS is het beste?

Het is moeilijk hier het perfecte antwoord op te geven, aangezien dit afhangt van je website. Wens je een blog, website, webshop, community of iets helemaal anders? Mijn keuze zal in veel gevallen WordPress zijn en ik leg je uit waarom.

Reden 1: WordPress biedt oneindig veel mogelijkheden

Het CMS kan in één klik uitgebreid worden. Zo kan je van een informatieve website een forum of webwinkel maken. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Bekijk zeker mijn collectie van snelste WordPress thema’s eens voor inspiratie.

Reden 2: WordPress is snel

Het wordt veel tegengesproken. Toch is WordPress enorm snel. Met enkele kleine aanpassingen zoals HTML verkleinen of afbeeldingen verplaatsen, kun je simpelweg de laadtijd van jouw website met 50% verlagen. Je hoort het goed: 50%! Ik sta altijd klaar om te helpen bij een snelheidsoptimalisatie.

Reden 3: WordPress is 100% SEO-vriendelijk

Plug-ins zoals die van Yoast (Joost voor de vrienden), zorgen ervoor dat websites 100% SEO-proof zijn. Een instant succes om hoger in de zoekresultaten te geraken.

Reden 4: Bijna elke hostingprovider ondersteunt het CMS

WordPress wordt door miljoenen mensen ter wereld gebruikt. Logisch dat zoveel hostingproviders het systeem implementeren. Ondersteunt jouw hostingprovider Installatron? Dan heb je geluk, want met slechts één klik kan je WordPress installeren. Of vraag mij gerust naar de beste webhosting in België.

Reden 5: WordPress wordt continu verbetert

Als er iets is waar het systeem in uitblinkt, dan zijn het updates. Knipper met je ogen en een nieuwe update staat klaar om geïnstalleerd te worden. Of zet auto-updates aan om altijd de laatste versie te hebben. Zo ben je altijd zeker van een stabiele, veilige en snelle omgeving.

Reden 6: WordPress is gratis

Het CMS-systeem is toegankelijk voor iedereen. De laatste nieuwe versie kan je gemakkelijk downloaden op de WordPress.org website. Doordat het systeem gratis en gebruiksvriendelijk is, zijn er veel uitbreidingen (jargon: plug-ins) beschikbaar. Dat maakt het voor WordPress-ontwikkelaars zoals ik gemakkelijker om snel een volledige website te ontwikkelen. Hierdoor is de uiteindelijke prijs een fractie van het bedrag dat je voor een custom made website moet betalen.

Conclusie

WordPress is een snel, flexibel en goedkoop systeem met een maximale veiligheid. Het CMS is goedkoper dan de meeste alternatieven en je bent altijd zeker van een SEO-geoptimaliseerde website. Met mijn tips voor SEO-proof WordPress thema’s kom je ook al ver.

Hulp van een WordPress developer nodig?

Heb je zelf weinig kaas gegeten van WordPress of focus je je liever op jouw core business? Huur dan een WordPress developer zoals ik in en geraak verstelt van de mogelijkheden. Of bekijk hieronder mijn gemaakte werken eens om meer over mijn werkwijze te weten te komen.

Bekijk mijn portfolio

DMOZ & Startpagina.nl

Eigen website

EEN VRAAG,
MAAR GEEN OPLOSSING?

Laat iets weten en krijg vrijblijvend advies.

CONTACTEER MIJ

Contact

[recaptcha]