Contactgegevens
Stijn Belmans
Oude Vaartstraat 43
2300 Turnhout
BTW-nummer: BE 0772.796.426
E-mailadres
stijn@revaio.com

DMOZ & Startpagina – Redacteur digital

In 2015 vond ik de tijd om een nieuwe challenge aan te gaan. Ik volgde al enkele jaren DMOZ of ODP (Open Directory Project) en de manier waarop DMOZ effect had op het internet. DMOZ was een groot archief dat alle informatievolle websites categoriseerde. Google gebruikte de directory als maatstaf op websites te ranken in de zoekmachine.

Ik deed hetzelfde jaar nog een aanvraag om editor te worden in de Nederlandstalige marketingcategorie. Pas in 2016, na meerdere aanvragen, kreeg ik de kans om editor te zijn van de grootste directory ter wereld.
Dagelijks kreeg ik aanvragen binnen van webmasters op hun website toe te voegen. Ik mocht enkel de beste websites toelaten die voldeden aan de strenge voorwaarden van DMOZ. Na meer dan 500 websites te keuren en enkelen toe te laten, stopte het avontuur.
AOL, beheerder van DMOZ, besliste in 2017 om de stekker uit het project te trekken. Inmiddels hebben de mede-eigenaars het idee om een soortgelijke directory op te richten, namelijk Curlie. Maar tot nu blijft het bij een idee.

Tijd voor een nieuw product dus: http://Startpagina.nl . Het is de grootste en meest kwalitatieve startpagina van de lage landen, garantie voor kwalitatieve backlinks. Uiteraard zijn ook zij enorm streng in het selecteren van Startpagina-beheerders.
Enkele maanden na mijn aanvraag werd ik door Sanoma, de beheerder van http://Startpagina.nl , geselecteerd om mijn gekozen startpagina te beheren: SEOhosting.startpagina.nl. Ik ben er nog steeds trots op dat ik deze kans heb gekregen. Daarnaast beheer ik nu ook al de Talentmanagement-startpagina.

Mocht je zelf hulp nodig hebben om een aanvraag in te dienen of een link op één van de startpagina’s te plaatsen, geef dan zeker een seintje!

  • Strategy

    Hoofdredacteur DMOZ

  • Design

    goedkeuren nieuwe bedrijven, content up-to-date houden

  • Client

    DMOZ

Open Project
Laten we samenwerken!

Nood aan een babbel?
Let's talk business.

Back

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik gebruik cookies uitsluitend voor anonieme verwerking. Cookies Policy